2024.

⬤ ( 2024. 02. 20. ) ⬤ Idén a BPM Fesztivál megvalósítására koncentrálunk, aminek infói itt találhatóak: https://www.facebook.com/events/1106113147509114.

Az idei majálist más csoport szervezi, itt a kapcsolódó fb-esemény:
https://www.facebook.com/events/772399741406063/.

Fotók

⬤ ( 2023. 05. 05. ) ⬤ Néhány fotó az eseményről: Fermata Vegyeskar Pepita placc vásár kézműves workshop kézműves workshop Bogázs kézműves workshop elektronikai bütykölde Porszem Hősöktere Csillagai tánccsoport tószínpad Kerényi vitakör Szenes terasz Neon csend akusztik tombola Keptár táncház ÁFA Hegila Trió Incarnate L1 Kaiba Korp Szabad Prédák DrinkNoWhine A képeket Dózsa-Juhász Máté és Pánovics Attila készítette.

Térkép

⬤ ( 2023. 04. 27. ) ⬤ Itt egy térkép, hogy jobban el tudj igazodni a programok helyszínein:


Vásározók és műhelyeink leírásai

⬤ ( 2023. 04. 24. ) ⬤ Tegnap lejárt a jelentkezési határidőnk, és az azt megelőző időszakban több mint harminc kéz- és iparműves valamint őstermelő csatlakozott a majális vásárához!
Ezzel együtt pedig körvonalazódnak műhelyfoglalkozásaink is (kézműves, mesefelolvasás stb.), melyeken szintén várunk kicsiket-nagyokat. Mind a vásározónk bemutatkozása, mind a műhelyek leírása egy új menüpontban, a leírások között olvasható.


Balokány majális!

⬤ ( 2023. 04. 18. ) ⬤
Íme 3. körös plakátunk, immár a tószínpad és a műhelyek programjaival, valamint partnereink és támogatóink logóival, a Szenes terasz programjával és a vásározók listájával!
Itt elérhető pdf formátumban, itt pedig részletezve és linkekkel is.

Adakozz!

⬤ ( 2023. 04. 12. ) ⬤ A 2023-as Balokány Majális egy alulról, vagyis sok-sok magánszemély és szervezet összefogásával szerveződő, önkéntes munkán alapuló, a város egészét megcélzó fesztivál, ami mindenki számára ingyenesen látogatható. Vannak dolgok viszont, amiket nem tudunk munkával létrehozni, ezért az esemény megvalósításához szükséges az adományod, felajánlásod is. Ennek lehetőségeiről bővebben adomány-oldalunkon olvashatsz.

Programtábla

⬤ ( 2023. 04. 10. ) ⬤ Elkészült a tószínpad koncertjeinek és előadásainak programtáblája, a programok menüben látható!
A programterv zenei részének összeállításánál ügyeltünk rá, hogy minél több fiatal zenekarnak és előadónak adjunk megjelenési lehetőséget a lehető legszélesebb zenei palettán, a nép- és popzenétől a metálon keresztül a kísérleti elektronikáig (és vissza).

Majális-történet

⬤ ( 2023. 04. 09. ) ⬤ A helyszín mellett fontos, hogy ismerjük a majálisok, május- és tavaszünnepek történetét is. Novák Ábris bejegyzése ehhez szolgál kiindulópontként:

Balokány-történet

⬤ ( 2023. 04. 08. ) ⬤ Egy rendezvény kapcsán mindig felmerül a helyszín és a történet adta kontextus, különösen az olyan, sokrétű történetet és funkciót viselő helyszín esetén, mint amilyen a pécsi Balokány-liget. Novák Ábris összegző írásai ehhez adnak kiváló kiindulópontot, melyeket közösségi csatornáinkon tett közzé az elmúlt napok során:

Újra lesz majális az egyre szebb Balokány-ligetben!

⬤ ( 2023. 03. 22. ) ⬤ A PTE MK hallgatóinak, valamint a L!FT szakkollégium tagjainak önszerveződő, önkéntes és közcélú kezdeményezésében 2023. május 1-jén majálist szervezünk a pécsi Balokány-liget területén.

A rendezvény a hagyományos majális rendezvények újragondolásának szellemében kerül megszervezésre. Koncertek, foglalkozások, kiállítások, performanszok, vásárok, étel, ital, dínom-dánom.
Várunk minden majálisozni vágyót, szeretnénk a lehető legváltozatosabb igényeket kielégíteni a rendezvényen létrejött programokkal, kicsiknek, nagyoknak, kultúrára, vagy kolbászra éhezőknek és szórakozni vágyóknak.

Jelenleg a szervezési és előkészítési fázisban vagyunk, de már elérhető egy felhívás lehetséges közreműködők, partnerek számára. Szintén várjuk azok jelentkezését, akik támogatásukkal segítenék a rendezvény megvalósulását.